Vorige week dinsdag lekte sluiting uit; nu pas komt bank met officieel bericht

ABN AMRO sluit kantoor Schiedam en verwijst voor kantoorbezoek naar Spijkenisse

ABN AMRO sluit kantoor Schiedam en verwijst voor kantoorbezoek naar Spijkenisse

SCHIEDAM - Vorige week dinsdag meldden wij reeds dat ABN AMRO het kantoor in Schiedam per 4 juni 2021 sluit. Daarmee is de ABN AMRO niet meer met een kantoor in Schiedam gevestigd. Pas vandaag komt de bank met een persbericht over de sluiting.

door Jan Schrijver

De bank wilde de klanten in Schiedam half april schriftelijk informeren. Per abuis zijn enkele brieven al verstuurd naar klanten in Schiedam, zo liet een woordvoerder van de bank ons vorige week dinsdag in een reactie op het voortijdig uitlekken van het nieuws weten. "We betreuren de gemaakte fout, een menselijke fout. We gaan er nu voor zorgen dat de brieven die half april verzonden zouden gaan worden, eerder worden verzonden, zodat deze aanstaande dinsdag of woensdag bij onze klanten thuis op de mat liggen", zo liet een woordvoerder van de bank ons desgevraagd weten. 

Hier lees je ons artikel van vorige week:
ABN AMRO maakt blunder in communicatie; het is te snel uitgelekt:
Vanaf de zomer heeft ABN AMRO géén kantoor meer in Schiedam
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/vanaf-de-zomer-heeft-abn-amro-geen-kantoor-meer-in-schiedam

"Het ABN AMRO kantoor in Schiedam, Land van Belofte 2-6 sluit per 4 juni 2021. Steeds meer klanten van ABN AMRO regelen hun bankzaken via de ABN AMRO app, Internet Bankieren en Beeldbankieren. Voor klanten is het steeds minder noodzakelijk om een bankkantoor te bezoeken. Als gevolg neemt het aantal klanten dat een bankkantoor bezoekt elk jaar verder af. Daarom sluit ABN AMRO dit kantoor", zo laat de bank in het persbericht weten, waarna de bank tamboereert op het feit dat men in 2020 "meer dan één miljard klantcontacten via de digitale kanalen" mocht hebben. 

"Als een kantoorbezoek nodig of gewenst is, kunnen klanten terecht bij het kantoor in Spijkenisse: Raadhuislaan 91. Of bij één van de andere kantoren in Nederland", zo verwijst de bank. "De sluiting van het kantoor in Schiedam heeft geen directe gevolgen voor de medewerkers. De huur van het kantoorpand is opgezegd."

Foto: één geldautomaat bij de ABN AMRO Bank in Schiedam is al dichtgetimmerd, de andere werkt nog, afgelopen vrijdag tijdens de weekmarkt stonden de mensen in de rij voor de automaat, binnenkort is ook deze geldautomaat verleden tijd (c) De Schiedammer Online

 

07-04-2021