Aantal nieuwe coronabesmettingen voor 4e dag op rij onder de 2000

Aantal nieuwe coronabesmettingen voor 4e dag op rij onder de 2000

SCHIEDAM - Ook vandaag ligt het aantal nieuwe coronabesmettingen onder de tweeduizend: 1791. Dat is de vierde opeenvolgende dag dat het dagtotaal onder de tweeduizend ligt. Wel is er een lichte stijging ten opzichte van gisteren toen het aantal 1465 bedroeg. 

Het aantal nieuwe besmettingen in Schiedam ligt nu vier achtereenvolgende dagen onder de tien. Vandaag worden er 3 gemeld, gisteren 5, eergisteren 3 en zondag 7. Voor Vlaardingen geldt dat de aantallen de afgelopen vier dagen tien of minder bedragen, met 9, 4, 10 en 4. 

Volgens de cijfers van Stichting NICE liggen er vandaag 1042 coronapatiënten (inclusief de verdenkingen erop) in het ziekenhuis, van wie 314 op de intensive care. Volgens de cijfers van Stichting NICE lagen er eergisteren 1097 coronapatiënten (inclusief de verdenkingen erop) in het ziekenhuis, van wie 328 op de intensive care.
De afgelopen zeven dagen zijn 3 Schiedamse coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen en 2 Vlaardingse.

Vandaag meldt het RIVM voor het gehele land 5 overleden coronapatiënten. Gisteren zijn door het RIVM 14 overleden coronapatiënten gemeld. Op beide dagen zijn hieronder geen patiënten uit Schiedam of Vlaardingen. 

Hier lees je ons vorige artikel over de corona-ontwikkelingen:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/dagtotaal-nieuwe-coronabesmettingen-nu-ruim-onder-de-2000

Hier lees je ons eerdere artikel van vandaag over vaccinatie van jongeren:
9-6-2021 - Coronavaccinatie voor jongeren met medisch risico van 12 tot en met 17 jaar | artikel (deschiedammeronline.nl)
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/coronavaccinatie-voor-jongeren-met-medisch-risico-van-12-tot-en-met-17-jaar

 

09-06-2021