Aanstaande zaterdag is het weer ‘Kennismaking met Schiedam voor nieuwkomers’

Aanstaande zaterdag is het weer ‘Kennismaking met Schiedam voor nieuwkomers’

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdag 2 april wordt voor de tweede keer dit jaar de ‘Kennismaking met Schiedam voor nieuwkomers’ gehouden.

Schiedam wordt door steeds meer mensen ontdekt en de vele nieuwbouwprojecten trekken veel nieuwe bewoners. Voor deze ‘nieuwkomers’ in onze stad én ook voor de mensen die overwegen Schiedam als hun nieuwe woonplaats te gaan kiezen, hebben Rob Vollaard en Rob van der Stel, twee geboren Schiedammers, een programma samengesteld om kennis te maken met de stad. Het is geen toeristisch uitstapje, de bijeenkomst is echt gericht op praktische zaken, zoals het winkelaanbod, uitgaan in eigen stad, het openbaar vervoer en een stukje geschiedenis van de stad.

Deelnemers worden op een bijzondere plek in het centrum ontvangen met een kopje koffie. Het programma begint om 10.30 uur. Na een onderlinge kennismaking volgt een presentatie en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Daarna volgt een korte wandeling door het historisch hart van Schiedam. Ook tijdens de wandeling is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Het programma duurt tot ongeveer 12.00 uur.

Bij vertrek ontvangt men een goodiebag. De maandelijks vernieuwde presentatie wordt na afloop per e-mail gedeeld.

Dit in 2020 gestarte initiatief wordt gesteund door de Gemeente Schiedam, Schiedam Partners, Centrummanagement Schiedam en veel enthousiaste lokale ondernemers.

Deelnemers dienen zich vooraf in te schrijven.
Dat kan via de website van Schiedam Partners.

Het kan ook per e-mail: welkominsdam@gmail.com

De kosten bedragen € 5,00 p.p., inclusief kopje koffie.

Via genoemd e-mailadres kan ook informatie aangevraagd worden over de verdere bijeenkomsten die in 2022 gaan plaatsvinden. 

Of kijk op Facebook: Welkom in Sdam

Tekst: Welkom in Sdam
Foto's: deelnemers en stadsgidsen tijdens de wandeling voor de ingang van het Proveniershuis en deelnemers tijdens de korte presentatie in het Jenevermuseum, foto's door Rob van der Stel
(advertentie)

Pers 2022 mrt 1

29-03-2022