Morgen in Bureau Rijnmond

Aandacht voor 'cold case' zedenzaak uit Schiedam en Vlaardingen

Aandacht voor 'cold case' zedenzaak uit Schiedam en Vlaardingen

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Morgen wordt in Bureau Rijnmond onder meer aandacht besteed aan een zedendelict van elf jaar geleden. Deze zaak speelde zich af in Schiedam en Vlaardingen.

Vorige week werden in Bureau Rijnmond beelden getoond van een man die zijn geslachtsdeel aan een jong meisje liet zien. De man was hierbij onherkenbaar in beeld gebracht. Omdat hij zich niet heeft gemeld, wordt deze exhibitionist morgen herkenbaar in beeld gebracht.

Een andere zedenzaak betreft een zogenoemde 'cold case'. Een cold case is een niet opgelost ernstig misdrijf waarop een gevangenisstraf staat van ten minste 12 jaar (lees hier verder algemene informatie over het begrip cold case). Het betreft hier een zaak van elf jaar geleden, die betrekking heeft op Schiedam en Vlaardingen. "Het feit dat Bureau Rijnmond aandacht besteedt aan deze zogenaamde 'cold case', houdt in dat de politie niet opgeeft", zo is te lezen op de website van de politie. 

Coolsingel-rellen
Nadat vorige week beelden werden getoond van relschoppers heeft een aantal van hen zich gemeld en volgden aanhoudingen. Ook was er een Schiedamse man (40) die zich niet zelf heeft gemeld maar die herkend werd en daardoor door de politie kon worden aangehouden. In de uitzending van morgen worden opnieuw beelden getoond van (nieuwe) verdachten.

Overval
Woensdagmorgen 10 november jl., om circa 7.10 uur, zag een kassamedewerkster in een tankstation aan de Groene Kruisweg ineens twee geheel zwart geklede jongens in de shop staan. Aandacht wordt gegeven aan de door hen gepleegde overval.

Diverse zaken
Voorts komen aan bod een fraudezaak in Spijkenisse en inbraken in Rotterdam.

Deze aflevering van Bureau Rijnmond, het regionale opsporingsprogramma, is morgenmiddag om circa twintig minuten over vijf voor het eerst op RTV Rijnmond te zien. Daarna wordt de uitzending een dag lang elk half uur herhaald. 

Zie verder www.politie.nl/bureaurijnmond

08-12-2021