Aan Ohmstraat staat boompot met verhaal dat groeit

Aan Ohmstraat staat boompot met verhaal dat groeit

SCHIEDAM - Aan de Ohmsstraat in Schiedam Oost staat een twee meter hoge boompot. Er groeit een verhaal aan deze boompot.

door Jan Schrijver

Kunstenaars Marjan Weeda (Stukje bij Beetje) en Yvon Koopman zijn deze maand samen met bewoners aan de slag gegaan om de blauw, groen en rood gekleurde polyester boompot te versieren met etensborden. "Het is de bedoeling dat het 'borden met een verhaal' zijn. 'Dit bord heb ik tijdens een vakantie meegenomen'. 'Van dit bord heeft mijn kind gegeten'. 'Dit bord sneuvelde tijdens een feestje, maar heb ik weer aanelkaar gelijmd'. Als het bord maar een verhaal heeft", zo legt Yvon Koopman uit. Marjan Weeda zet een aantal van de verhalen van de bewoners die een bord komen inleveren op video. Je kunt er enkele terugzien op Facebook:
https://www.facebook.com/DeSchiedammerOnline/videos/1213222159509461

https://www.facebook.com/DeSchiedammerOnline/videos/739030167308375/

Het project 'Borden met verhaal' duurt nog wel tot in augustus. Yvon Koopman: "Ja, eigenlijk zo lang het nog niet klaar is. Elke woensdag staan er - bij goed weer - tafels in de Ohmsstraat waar de bewoners borden kunnen inleveren en waar ze ook de borden kunnen mozaïeken. Gezellig aan de slag, met een kopje thee erbij. Iedereen mag meedoen, jong en oud, als ze maar een bord meenemen, waarover ze iets kunnen vertellen. Elke donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur plakken Marjan en ik de borden op de boompot. Ook dan kunnen de inwoners hun borden inleveren. Sommige borden worden dus eerst gemozaïekt, andere kunnen meteen op de pot geplakt worden. Het is zo mooi dat we het werk geleidelijk aan zien groeien. Het is de bedoeling dat het een werk door, voor en van de bewoners wordt."

Aanstaande woensdag 20 juli wordt er als het weer het toelaat op twee plaatsen tegelijk gemozaïekt. Allereerst op straat aan de Ohmsstraat én in ieder geval binnen bij woonzorgcomplex Marconihove. 

Foto: de boompot met bordjes beplakt, van meerdere kanten gezien (bron foto's Marjan Weeda en Yvon Koopman)

18-07-2022