Laatste weekend voor Kasteel van Zuydt

Aan de Groenelaan komt wok-to-go-restaurant 'Bamboo Cuisine'

Aan de Groenelaan komt wok-to-go-restaurant 'Bamboo Cuisine'

SCHIEDAM - Kasteel van Zuydt aan de Groenelaan 95b is morgen, zaterdag 21 oktober, voor de laatste dag open. In het pand komt het wok-to-go-restaurant Bamboo Cuisine.

Op de foto zie je de huidige 'kasteelheer' Ronald Koorengevel (60) en de komende man, Tommy Lin (23), die in het pand aan de Groenelaan 95b zijn Bamboo Cuisine begint. In dit restaurant zullen ongeveer dertig zitplaatsen zijn, zodat je er niet alleen kunt afhalen, maar er ook ter plekke kunt eten. Tommy Lin is geen onbekende in de Schiedamse horeca. Zijn vader en moeder drijven Snackbar 'Hans en Grietje' aan de Groenelaan 58. 

Tommy Lin heeft recentelijk de Hogere Hotelschool afgemaakt en heeft reeds bij verschillende restaurants in de keuken gestaan en in de bediening gewerkt, van een restaurant in Aruba tot en met het tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. Aanstaande maandag krijgt Tommy de sleutel van het pand aan de Groenelaan 95b. Na een verbouwing denkt hij in december nog voor de kerstdagen open te kunnen gaan. 

De jonge ondernemer heeft onder het merk 'Bamboo Cuisine' ook een 'foodconcept' ontwikkeld, dat niet bedoeld is voor zijn te openen restaurant, maar dat onder meer afgezet wordt via supermarkten. Het gaat om 'driehoekjes' van met zeewier omhulde witte rijst met een vulling van bijvoorbeeld rundvlees of kip. Het is in feite een hartige houdbare 'sushi-to-go'. Wie er in Schiedam al kennis mee wil maken: deze 'sushi-to-go' zijn sinds kort alvast te koop bij 'Hans en Grietje'. 

Foto boven: v.l.n.r. Ronald Koorengevel en Tommy Lin, foto door Jan Schrijver © 

Foto onder: Tommy Lin aan het werk in Parkheuvel, foto door Arne van der Zande © 

tommylinarnevdzande

20-10-2023