80-ste geboortedag Jimi Hendrix geëerd met muziek, foto's en boek

80-ste geboortedag Jimi Hendrix geëerd met muziek, foto's en boek

SCHIEDAM - Vandaag is het tachtig jaar geleden dat Jimi Hendrix geboren is. Daarbij werd stilgestaan in de Tone & Image Gallery in Schiedam.

door Jan Schrijver

Op de foto boven het artikel zie je gitarist Armand Gabeler die op het nummer Foxy lady van de Jimi Hendrix Experience alle registers opentrekt, door zijn gitaar met de tanden, op de rug en over zijn gitaar liggend op de grond te bespelen. Gabeler trad op met het trio waarvan hij deel uitmaakt, Electric Gypsies, plus toegevoegd als zanger de speciale gast Mark Ritsema (rechts op de foto boven het artikel). Zoals Wim van Zon, een van de twee curatoren van Tone & Image, tijdens zijn openingswoord zei: het was voor het eerst in de geschiedenis dat deze combinatie op het podium stond.

publiek (2)

Het talrijke publiek waardeerde het optreden in de Tone & Image Gallery, met klassiekers als Hey Joe enThe wind cries Mary, met een enthousiast applaus. Hieronder zie je de foto van de band met special guest Mark Ritsema tijdens het optreden van vanmiddag.

band (2)

In de Tone & Image Gallery aan de Lange Nieuwstraat is tot en met 15 januari 2023 de tentoonstelling 'Jimi Hendrix & Kiss The Sky' te zien.

'Kiss The Sky' is de titel van een boek (een graphic novel, een soort stripverhaal) over de legendarische gitarist, die in 1970 op 27-jarige leeftijd overleed. De Franse auteurs Mezzo en Jean Michel Dupont waren vandaag aanwezig voor een signeersessie. Er vormde zich een rij met kopers voor de tafel waaraan de auteurs zich hadden genesteld. Op te merken is dat het boek naar het Nederlands is vertaald door Peter de Raaf, een van de twee curatoren van Tone & Image. Hieronder zie je Peter de Raaf (vierde van links) en Wim van Zon (tweede van rechts) met beide auteurs (Mezzo derde van links en Dupont derde van rechts) en geflankeerd door de bandleden van Electric Gypsies.

bandenauteurs (2)

Lees ook:
Vanmiddag half vijf optreden van Electric Gypsies

27-11-2022