Bij gezamenlijke controleactie van gemeente, belastingen en politie onder meer:

44.000 euro belastinggeld geïnd en 11 boetes geschreven

44.000 euro belastinggeld geïnd en 11 boetes geschreven

SCHIEDAM - Vrijdag hebben diverse autoriteiten een gezamenlijke controleactie gehouden in Schiedam. Door middel van camera's, zowel vaste als mobiele, werden door de politie kentekens van voertuigen gescand. Als daar aanleiding toe was, sommeerde de politie aan de bestuurders te volgen naar de parkeerplaats op de Buitenhavenweg. Het resultaat was onder meer dat de Belastingdienst 44.000 euro kon innen, dat er voertuigen in beslag werden genomen, een elftal boetes werd geschreven en een persoon werd aangehouden.

De politie doet als volgt verslag van de actie:
Vrijdag hielden wij in samenwerking met de Belastingdienst en de gemeente Schiedam een controle op de Buitenhavenweg in Schiedam. Wij hadden hierin als politie een ondersteunende rol en controleerden voertuigen en de inzittenden voordat zij werden gecontroleerd door de Belastingdienst.

Tijdens deze controle werd gebruikgemaakt van ANPR-camera's. Deze werden tactisch neergezet en zodra er een voertuig langs deze camera reed en er een zogenaamde 'hit' op kwam werd deze opgewacht door onze motorrijder en naar de controleplaats gebracht. Ook reden wij rond met een mobiele ANPR-camera in het dienstvoertuig. Hiermee konden wij ook mobiel voertuigen scannen en bij bijzonderheden meenemen naar de controleplaats.
Een ANPR-camera scant kentekens en vergelijkt deze met kentekens in het systeem. Wanneer deze overeenkomen volgt er een 'hit'. Dit kan zijn doordat er nog een geldbedrag openstaat dat betaald dient te worden of voor andere strafbare feiten.

Door de Belastingdienst is bijna € 44.000 geïnd. Ook werden er twee voertuigen in beslaggenomen en werd er op zes voertuigen beslag gelegd.
Wij als politie hielden een persoon aan voor het rijden onder invloed en schreven de volgende bekeuringen:
1x rijden tegen de richting in;
1x rijden zonder helm;
3x rijden zonder autogordel;
2x bij zich dragen van verboden messen;
1x rijden met ongeldig kenteken;
1x rijden zonder rijbewijs;
2x rijden met onverzekerd voertuig.

Lees ook onze eerdere artikelen:
Resultaten controleactie politie, belastingen en gemeente, onder meer:
7 voertuigen in beslag, € 30.000 geïnd, 25 boetes, 7 aanhoudingen

Grootschalige controle-actie gehouden aan Buitenhavenweg

Bij grote verkeerscontrole in Schiedam werden 110 voertuigen gecontroleerd
Drie aanhoudingen, 53 boetes en twee auto's in beslag genomen

Grootschalige controle-actie op Bachplein

Foto: bron Politie Schiedam

16-04-2023