33e editie van playbackende scouts Tono-groep

33e editie van playbackende scouts Tono-groep

SCHIEDAM - Met houten palen en zeildoek was een groot podium gebouwd in de boomgaard bij het gebouw van de Scouting Tono-groep aan de Sweelicksingel. Na een gedwongen onderbreking van twee jaar wegens corona hielden de scouts afgelopen zaterdag de 33e editie van hun PlayBackShow.

Sinds 1987 is het ieder jaar een spannend evenement in het scoutingjaar: de PlayBackShow van de Scouting Tono-groep. Begonnen in 1987 toen dit als programma op tv was, maar nog steeds populair bij de jonge scouts. In vier categorieën streden de meiden en jongens om de medailles en de wisselbekers.

De jongste leden, de bevers, bleken nog best nerveus. Zo nerveus dat in de week voor de show het aantal deelnemers sterk terugliep. Tijdens de show bleken de meisjes en jongens van 4 tot 7 jaar toch graag hun ingestudeerde nummers te willen doen en liep het aantal deelnemers weer op. De 4-jarige Felix Snetselaar won uiteindelijk met het nummer “Fishing”.

Bij de welpen, de kinderen tussen de 7- en 11-jaar oud, was de deelname groot. Uiteindelijk wist Shannon Spruit de begeerde wisselbeker te winnen, zodat haar naam bij de namen van de 32 eerdere jaren zal komen. Zij deed mee met het nummer “You’ll be on my mind” van Waykap.

Bij de meiden en jongens tussen de 11 en 15 jaar oud, de scouts, wisselden de winnaars vlak voor het optreden nog van nummer. Een goede keuze, aangezien Billy Henseler en Eva van Gelder nu wonnen met de Macarena.

Een viertal explorers, de leeftijdsgroep van 15 tot 18 jaar, dosten zich uit als aliens voor het nummer “Star Trekking” van The Firm. Hierdoor komen de namen van Femke van Dam, Megan Spruit, Wilma van Dam en Darko Donker op de wisselbeker van deze leeftijdsgroep.

"Scouting daagt kinderen en jongeren graag uit om zichzelf te ontwikkelen en hun grenzen te verleggen. Hiermee dragen de activiteiten bij aan het zelfvertrouwen en de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Door deel te nemen aan de PlayBackShow laten de meiden en jongens zich uitdagen om iets te doen wat ze vaak best eng en spannend vinden. Door toch deel te nemen groeien ze in hun ontwikkeling", zo merkt de Scouting Tono-groep op.

Foto door Richard Spruit

16-05-2022