250ste reiziger voor de Schiedam Port Express

250ste reiziger voor de Schiedam Port Express

SCHIEDAM - Wethouder Frans Hamerslag heeft de 250ste reiziger van de Schiedam Port Express gevierd. De Port Express rijdt met elektrische personenbusjes voor acht personen in de ochtendspits en avondspits tussen station Schiedam Centrum en de kop van de Havenstraat.

De Schiedamse Haven zet stevig in op mobiliteit. Wethouder Mobiliteit Frans Hamerslag: “Mobiliteit is belangrijk voor de Havens. Als dat schoner en slimmer kan stimuleren wij dat graag, zeker samen met het maritiem grootbedrijf. De Wiltonhaven is al goed bereikbaar met openbaar vervoer via de metrohalte Vijfsluizen. De Wilhelminahaven heeft voor de laatste kilometer naar de metro de Port of Schiedam-deelfiets. Daar komt nu de buspendel van de Schiedam Port Express bij.”

Initiatiefnemers
De bedrijvens Jumbo Maritime en buurman Wärtsilä hebben het initiatief genomen voor deze nieuwe vorm van deelmobiliteit. Zij hebben partners gevonden in de gemeente en vervoersbedrijf RMC.

RMC regelt het vervoer gedurende twee uur in de ochtend- en avondspits. De gemeente stimuleert het initiatief met een financiële bijdrage voor de eerste drie maanden. Daarna moet de bus tegen kostprijs kunnen functioneren. André Bosman van Wartsila: “Sinds half november zijn de eerste 250 reizigers ingestapt. We horen goede ervaringen van onze werknemers en zien de pendeldienst in het nieuwe jaar verder doorgroeien.” Maarten Vink van Jumbo Maritime vult aan. ”Vanuit Rotterdam kun je met trein of metro door de aansluiting met de Schiedam Port Express sneller in de Havenstraat zijn. En je hoeft niet te zoeken naar een parkeerplek.”

Uitstootvrij appen
De Schiedam Port Express heeft twee noviteiten. De busjes zijn elektrisch en volledig zonder uitstoot van uitlaatgassen. Daarnaast is de Schiedam Port Express per app te boeken. Via de app worden kosten doorberekend aan de werkgever. De ‘Pingo app’ wordt ook door de vervoersbranche als innovatief gezien. Wethouder Hamerslag kwam in de decemberdrukte de initiatiefnemers feliciteren met dit succes.

Fotografie
Jan Kok - Port Express

21-12-2023