210 teams verschijnen tijdens Pinksteren aan start 33ste Roparun

210 teams verschijnen tijdens Pinksteren aan start 33ste Roparun

SCHIEDAM/ENSCHEDE/CLASTRES - Dit jaar nemen 210 teams deel aan de Roparun, een estafetteloop voor het goede doel. Dat bleek woensdag, nadat de inschrijfperiode voor de 33e editie werd gesloten. Het geld dat met dit evenement wordt ingezameld, wordt ingezet om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken. Dat laat de in Schiedam gevestigde Stichting Roparun weten.

Het evenement vindt dit jaar plaats in het pinksterweekend van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei. Terug van weggeweest is de Franse route, met een startplaats in het plaatsje Clastres, zo’n 150 kilometer van Parijs. Ook is er weer een Nederlandse route, waarbij gestart wordt vanuit Enschede (Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe). Beide routes zijn circa 550 kilometer. Op Tweede Pinksterdag finishen alle deelnemers op de iconische Coolsingel in Rotterdam. De komende maanden organiseren zij in het hele land diverse ludieke acties om geld in te zamelen.

‘’We gaan er met een hele grote club van gemotiveerde sportievelingen en ondersteuning weer een ontzettend mooi weekend van maken. Veel teams zijn al maanden in de weer om zoveel mogelijk geld in te zamelen en anderen over de Roparun te vertellen. Niet alleen teams kijken er naar uit, overal in Frankrijk, België en Nederland zijn bedrijven, comités en verenigingen bezig om een prachtig onthaal voor de deelnemers te organiseren. Met twee unieke routes door Nederland en Frankrijk staat de deelnemers weer een prachtig weekend te wachten. Nu is het aan ons zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om hen langs de route aan te moedigen’’, vertelt directeur Lesly Wolters.

De eerste editie van de Roparun vond plaats in 1992 en is sindsdien uitgegroeid tot een evenement met ruim 5000 deelnemers. Vorig jaar haalden meer dan tweehonderd teams bijna vier miljoen euro op. Toen werd alleen gelopen tussen Enschede en Rotterdam.

Fotografie
Marco Teljeur

01-02-2024