18-jarige man aangehouden op zijn pillendoos op twee wielen

18-jarige man aangehouden op zijn pillendoos op twee wielen

SCHIEDAM - In Schiedam Nieuwland is een 18-jarige man aangehouden die op zijn snorfiets met een, zoals de agenten het noemden, 'Winkel van Sinkel' aan verboden middelen en bovendien een grote hoeveelheid contanten op zak rondreed.

pilledn2

Zaterdagavond zagen wijkagenten Nieuwland Izak van der Vliet en Dennis Vahstal in hun wijk op de Johan de Wittingel te Schiedam een man op een snorfiets rijden. Kennelijk zo geschrokken van deze wijkagenten bracht de man zijn snorfiets abrupt tot stilstand.

"Tijdens het onderzoek (preventief fouilleren) troffen wij bij deze 18-jarige bestuurder een tas aan met daarin een ruim assortiment aan kleurrijke pillen, poeders en medicijnen. Man aangehouden voor nader onderzoek. Aan het bureau bleek deze man ook in het bezit te zijn van een groot geldbedrag dat door ons ook in beslag is genomen", zo laat Dennis Vahstal weten.

geld

Pillen en poeders zijn getest door een medewerker van Team Forensische Opsporing, Politie Eenheid Rotterdam. Het bleek uiteindelijk te gaan om grote aantallen: 2cb, mdma, ketamine, 3 mmc,  amfetamine, cocaïne en LSD. Naast een strafrechtelijk onderzoek zal er ook een bestuurlijke rapportage worden opgemaakt voor de gemeente Schiedam die een bestuurlijke maatregel zal opleggen.

Tevens bleek de snorfiets na getest te zijn op de roller testbank niet aan de snelheidsnorm te voldoen. Hiervoor is door de politie een sanctie opgelegd en een WOK-melding gemaakt. Deze afkorting staat voor 'Wacht Op Keuring'. De politie meldt dan bij de RDW dat de snorfiets/scooter niet meer aan de wettelijke eisen voldoet. 

Bron foto's: Dennis Vahstal, Politie Schiedam, instagram pol_vahstal

pillend2

10-03-2021