Aanstaande woensdag

13e 'Schiedamse Veteranendag' inclusief bigband en blauwe hap

13e 'Schiedamse Veteranendag' inclusief bigband en blauwe hap

SCHIEDAM - Aanstaande woensdag 22 juni wordt na twee jaar afwezigheid voor de 13e keer de Schiedamse Veteranendag gehouden. Alle Schiedamse veteranen zijn hiervoor uitgenodigd.


Een video-impressie van de in 2019 gehouden Veteranendag

Het gemeentebestuur van Schiedam wil op deze manier ook dit jaar zijn waardering uitspreken voor alle Schiedamse veteranen, die vochten voor vrijheid. De Schiedamse Veteranendag wordt gehouden in de foyer van het Theater aan de Schie.

De gemeente merkt op: "In 2020 en 2021 kon dat op deze manier in verband met corona niet doorgaan, maar werden de veteranen op een alternatieve manier geëerd. Nu kan dat gelukkig weer wel en is er een mooi programma samengesteld waarin veteranen elkaar kunnen ontmoeten. Ook is er muziek en niemand minder dan Mart de Kruif houdt een lezing."

De Kruif was van 25 oktober 2011 tot en met 24 maart 2016 Commandant Landstrijdkrachten. Hij had als generaal-majoor de leiding over de International Security Assistance Force (ISAF) in Zuid-Afghanistan. Hij treedt op dit moment veel op in de media met als onderwerp de oorlog in Oekraïne. Daarnaast treedt Bill Baker’s Big Band op. Deze band uit Rijswijk houdt een optreden met muziek uit de dertiger en veertiger jaren. Burgemeester Cor Lamers zal de aanwezigen toespreken.

Het totale programma is als volgt:

15.00 inloop

15.15 ontvangst veteranen en hun begeleiders door burgemeester Lamers van Schiedam

15.30 optreden Bill Baker’s Big Band

16.15 groepsfoto

16.45 lezing oud-commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif

17.30 optreden Bill Baker’s Big Band

18.00 opening buffet, ‘de Blauwe Hap’

19.30 afsluiting Veteranendag

Foto: een fragment uit de bovengenoemde video-reportage door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam

20-06-2022