Bij controle onder meer 5 messen afgepakt en 3 arrestaties verricht

Honderdtal voertuigen gecontroleerd op het Stadserf

Honderdtal voertuigen gecontroleerd op het Stadserf

SCHIEDAM - De politie heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van een op dinsdag 28 november op het Stadserf gehouden verkeerscontrole. Er werden honderd voertuigen gecontroleerd. 21 boetes werden gegeven. 5 messen werden in beslag genomen. 3 aanhoudingen zijn verricht. Hieronder lees je alle resultaten. 

De Politie Schiedam bericht als volgt: "Op dinsdag 28 november hielden we een grote controle samen met de Belastingdienst en het verkeershandhavingsteam. Op het Stadserf in Schiedam zijn er rond de 100 voertuigen gecontroleerd.

Deze controles zijn er om de verkeersveiligheid te vergroten door waarschuwingen of bekeuringen te geven voor verkeersovertredingen. Hoewel we tijdens het werk op straat regelmatig voertuigen controleren, kunnen we met een verkeerscontrole veel meer voertuigen in een kortere tijd controleren.

De resultaten waren als volgt:
- 21 bekeuringen voor diverse verkeersovertredingen,
- 5 messen in beslaggenomen en 1 begrenzer,
- 3 WOK (wacht op keuring) statussen opgelegd,
- 3 aanhoudingen, 2 voor het rijden onder de invloed van drugs en 1 voor valsheid in geschrifte,
- waarschuwingen voor diverse verkeersovertredingen.

De belastingdienst heeft in totaal euro 30.356,36 geïnd, 4 voertuigen in beslag genomen en op 2 voertuigen werd voorlopig beslag gelegd. Hierbij krijgt de eigenaar eenmalig de kans om zijn schulden te betalen voordat het voertuig in beslag wordt genomen.

Dank aan de aspiranten van de politieacademie die ondersteunden tijdens de controle en aan de Belastingdienst voor de samenwerking!"

Foto: bron Politie Schiedam, Instagram @politie_schiedam

10-12-2023