Stad

Een mislukte engel op je rug

SCHIEDAM - Je zult maar een mislukte tattoo op je rug hebben staan. Het overkwam Esther. Ze vertelde haar verhaal op TLC en werd door reddende engel Hans Pasztjerik van Stay Classy Tattoo uit Schiedam uitgekozen voor een tattoo-fix.

Winterlicht verwarmt

SCHIEDAM - Kom 14, 15 en 16 december naar het Julianapark in Schiedam en geniet daar niet alleen van een schitterende lichtshow, maar ook van muziek, dans en heerlijke hapjes.

Kerstlichtjes op tijd klaar?

SCHIEDAM - Zijn de Schiedamse kerstbomen op tijd klaar voor Kaarsjesavond op 14 december? Het aanhoudende winterweer weerhoudt de mannen die de kerstbomen plaatsen en van lichtjes voorzien er in elk geval niet van gewoon door te werken.

Van Bram naar Pannenkoe

Eind januari 2018 krijgt Schiedam er weer een restaurant bij. François (44) en Natascha (36) de Heer openen dan in het voormalige VVV-kantoor aan de Buitenhavenweg 7-9 hun eigen vestiging van de Pannenkoe. Ze gaan ambachtelijke gerechten serveren, waaronder natuurlijk ook pannenkoeken en poffertjes.

Benelux dinsdag in avond dicht

SCHIEDAM - De Beneluxtunnel (A4) is in de nacht van 12 op 13 december van 21:00 uur tot 05:00 uur in beide richtingen afgesloten vanwege werkzaamheden. De nieuwe stilstand-detectie gaat dan getest worden.

OuderenPartij Schiedam

SCHIEDAM - De komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 doet er in Schiedam een nieuwe politieke partij mee. Maarten Reuderink doet mee met De OuderenPartij Schiedam. Deze partij zegt op de komen voor Schiedamse Ouderen.

Haven-, city- of parkview?

SCHIEDAM - Het Voorlopig Ontwerp (VO) voor Lets Go West aan de Vlaardingerdijk tegenover de voormalige Wiltonhaven is klaar. De ontwikkelaars zijn benieuwd wat de toekomstige bewoners van de uitwerking van hun ontwerp vinden en organiseren op 14 december tussen 19.00 en 21.00 uur in het Stadskantoor van de gemeente Schiedam een informatiebijeenkomst met een interactief karakter.

Kom treehuggen in Winterlicht

Op 14 december 2017 wordt de vijfde editie van lichtkunstfestival Winterlicht in het Julianapark in Schiedam spectaculair geopend. Ook op 15 en 16 december zijn er twintig lichtkunstwerken en installaties te bewonderen én is er een programmering vol performances, dans, vuur, wereldmuziek en projecties. Schiedamse en Rotterdamse kunstenaars ontbreken niet. Het hele programma staat nu online op www.winterlicht.nl.

Klein prikgaatje is genoeg

SCHIEDAM - Vaatchirurgen in Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben recent een nieuwe ontwikkeling op het gebied van de behandeling van een aneurysma geïntroduceerd. Een incisie (snee in de liezen) is niet langer nodig; de operatie wordt uitgevoerd via een klein prikgaatje in beide liezen.

Kerst-Sing-a-Long

SCHIEDAM -  Koren onder de Molens West geeft op woensdag 20 december van 19.30 tot 20.30 uur een kerstoptreden met de Niemand Minder Sessieband van stichting Pameijer. Bekende kersthits zullen ten gehore worden gebracht. Meezingen mag! Het optreden vindt plaats in Wijkcentrum de Erker, Jan van Avennesstraat 32, Schiedam.