Sport

Schie Dammers winnen in 020

DAMMEN - Beide hoogste Schiedamse damteams gaan nu alleen aan de leiding in de nationale competitie. Beide ploegen wonnen hun zesde wedstrijd op rij. Dat ging evenwel bij de een wat gemakkelijker dan bij de ander. Amsterdam 020 werd door het eerste team met 14-6 van het bord gezet, terwijl concurrent DEZ een nederlaag leed tegen Huissen. Het tweede kwam zelfs vier punten los van de concurrentie door een zwaar bevochten...

Nexus kansloos tegen KOAG

KORFBAL - Nexus heeft de uitwedstrijd tegen KOAG met afgetekende cijfers verloren, na een 13-7 achterstand bij rust werd het in Krimpen aan den IJssel een 24-13 einduitslag.  

Kethel deelt met Dilettant

VOETBAL - In de topper in 3C tussen lijstaanvoerders Kethel Spaland en Dilettant, die vandaag op het sportpark Willem-Alexander gespeeld werd, hebben beide ploegen de punten gedeeld. Door de regenval van de afgelopen dagen, moest worden uitgeweken van het gezellige hoofdveld naar het op het A4-dak gelegen kunstgrasveld.

HBSS faalt één helft

VOETBAL - Ondanks de goede voorbereiding op het duel met VVOR van Toon Wolters ging HBSS met 0-3 hard onderuit. ,,Het lijkt wel of mijn spelers te gespannen aan de wedstrijd beginnen. Dan sta je na één helft met 0-3 achter en is de nederlaag bijna niet meer te voorkomen.''

Keeperstrainer voor Hermes

VOETBAL - Hermes-DVS heeft Raymond Tettero vastgelegd als keeperstrainer voor de zaterdagselectie. Raymond is geen onbekende in de voetbalwereld. Tot zijn 39ste heeft hij onder de lat gestaan bij onder meer SVV, Neptunes, SVDPW en Sparta.

SVV klaart ook ODB: 5-0

VOETBAL - Naar de ontmoeting tussen SVV en ODB (Ons Doel Bereikt) was door beide partijen ontzettend uitgekeken. Twee ploeg die veel respect hebben voor elkaar en die weten dat SVV uiteindelijk de betere ploeg is. Dat bleek ook zondag op Harga waar de strijd fel en sportief was, maar waar de ploeg van Toon Wolters de overwinning met 5-0 naar zich toe trok.

Kethel Spaland loopt tikkie op

VOETBAL - Kethel Spaland, met de zondagafdeling op bezoek bij Zuiderpark, kwam van een letterlijk en figuurlijk koude kermis thuis. Tegen de hekkensluiter van de 3e klasse D presteerden de mannen van trainer Ruud Spierings zwaar ondermaats en kreeg het een 1-0 nederlaag opgespeld. ,,Ik ben natuurlijk erg teleurgesteld, maar met mijn jonge ploeg loop je nu eenmaal ook tegen tikkies op.''

Excelsior deelt met Slikkerveer

VOETBAL - Op een zwaar bespeelbaar hoofdveld wisten de voetballers van Excelsior'20 het lager geklasseerde Slikkerveer niet te verslaan. De Thurledebewoners mochten zelfs opgelucht ademhalen omdat Rens van Troost pas in de slotminuut de 2-2 aantekende. ,,Twee vergelijkbare ploegen,'' wist Excelsior'20-trainer Gökhan Cayir, ,,die allebei terecht een punt verdienden.''

Nexus onderuit tegen Reeuwijk

KORFBAL - Gisteren heeft Nexus de thuiswedstrijd tegen Reeuwijk met 17-20 verloren, na een ruststand van 8-10. Nexus wist het fysiek sterke Reeuwijk niet voldoende effectief tegenwicht te bieden.

PPSC stijgt naar 5e plek

VOETBAL - PPSC deed goede zaken, op bezoek bij Rotterdam United. Na een 0-2 ruststand ging de ploeg van Henk Salari met de keurige 0-3 zege aan de haal. ,,We speelden onze beste 1e helft van het seizoen en hadden zelfs met grotere cijfers kunnen winnen van een keurig voetballende tegenstander,'' vertelde Henk Salari, de oefenmeester die wel eens uit de 4e klasse weg wil.