UitdeKunst

Winterlicht verwarmt

SCHIEDAM - Kom 14, 15 en 16 december naar het Julianapark in Schiedam en geniet daar niet alleen van een schitterende lichtshow, maar ook van muziek, dans en heerlijke hapjes.

Invriezen of uithakken

SCHIEDAM - Bij Stedelijk Museum Schiedam kun je kerst op 16, 23 en 24 december wel op een hele bijzondere manier vieren. Met dit jaar een tien meter hoge boom, ijssculpturen en een levende kerststal op het plein en ín het museum een tentoonstelling met kerststalletjes uit de hele wereld.

Bijenkast in Museum

SCHIEDAM - In de hal van het Stedelijk Museum Schiedam staat vanaf vandaag een bijenkast, die beschilderd is door de Schiedamse kunstenaar Jacques Tange. Daarmee vraagt de Stichting BeeSerious, Honing met een verhaal, aandacht voor bijen.

Kerstzang bij kaarslicht

SCHIEDAM - Op zondagmiddag 17 december om vijf uur wordt in de Grote of St. Janskerk de jaarlijkse kerstzang bij kaarslicht gehouden. 

Try out opera Hamlet

SCHIEDAM - OPERA2DAY houdt op zondag 7 januari om 15.00 uur de allereerste voorstelling van Hamlet. Deze try out is in Theater aan de Schie te zien. Alle facetten van de voorstelling komen bij elkaar: kostuums, decor, licht, muziek, zang én... de filmbeelden van cineaste Margo Onnes - die in Schiedam woont. Wie al eerder een voorstelling van OPERA2DAY gezien heeft, weet dat er beslist een verrassing te verwachten is.

Hoe bevalt de Kunstklas?

SCHIEDAM - Samen kunst kijken en daarna zelf aan de slag. Wat doet dat met je? Kom het ervaren tijdens de gratis proeflessen van de Kunstklassen op zaterdag 9 december 2017 in het Stedelijk Museum Schiedam. ‘s Morgens zijn er twee workshops voor kinderen van verschillende leeftijden. Volwassenen komen ‘s middags aan de beurt.

Na China nu in Schiedam

SCHIEDAM - Marije Vogelzang geeft op 10 december om 11.00 uur een lezing in het Stedelijk Museum Schiedam. Haar afgelopen week gehouden lezing in China bij de Eating design exhibition in OCT Gallery in Shenzhen was een groot succes (zie foto).

Samen eten en verhalen delen

SCHIEDAM - Samen eten en verhalen delen. Dat kon vrijdagavond in het Stedelijk Museum Schiedam. Gastkok Muzeyyen Ozkan en Schiedammer Ömer Atif vertelden aan de hand van familiefoto’s over hun leven en passie. Ze lieten bezoekers proeven van Turkse gerechten en maakten muziek. Ook was er een draaiende derwisj-dans. Aan het einde konden de gasten exclusief de tentoonstelling Sticky Business. De verleiding van suiker in de kunst...

Laat je invriezen in Schiedam

SCHIEDAM -  De stad bruist in december in winter- en kerstsfeer. Tijdens de laatste weken van het jaar is de binnenstad niet alleen feestelijk aangekleed, maar er zijn in de aanloop naar de kerstdagen ook volop winterse activiteiten voor het hele gezin. Traditioneel begint deze sfeervolle periode met onder meer het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom op de Grote Markt.

Mag ik van jou... een pakje kunst

SCHIEDAM - Pakje Kunst Schiedam houdt op zondag 17 december de eerste ruilbeurs Pakje Kunst tijdens de KunstKerst van Stichting KunstWerkt. Kopers en verzamelaars van Pakjes Kunst kunnen dan tussen 15.00 en 17.00 uur onderling doosjes ruilen in Ruimte in Beweging aan de Boterstraat 81.