Columns

Eendjes voeren; liever niet

Eendjes voeren is van alle tijden. Als kind vond ik dit geweldig. Mijn oma ging met mij naar het Julianapark en voor ik het wist was ik omringd door een hele grote groep eenden, die allemaal het brood uit mijn handjes wilden rukken. Ik vond het leuk, maar ook heel spannend tegelijk. Vanuit je kinderwagen zijn die eendensnavels best dichtbij. Met mijn eigen kinderen ging ik ook graag eendjes voeren en waarschijnlijk gaan zij deze traditie later...

Zieltjes winnen voor burgermop

SCHIEDAM - 21 april 2018 wordt in Schiedam voor de derde keer de G1000 burgertop gehouden. Het thema Groen & Duurzaamheid zal een belangrijke rol krijgen.

Hobbelen en struikelen

SCHIEDAM - De laatste tijd loop ik als mantelzorger regelmatig met wat oudere mensen door Schiedam. Soms zitten ze in een rolstoel en soms lopen ze achter een rollator of met een stok. En ik moet zeggen, het valt niet mee voor ze. Het is een hele toer om heelhuids weer thuis te komen, zonder te struikelen of zonder helemaal door elkaar geschud te zijn. Reden: de zeer bedroevende staat van de Schiedamse stoepen.

Meloen? Aha, dit is 'n pompoen!

SCHIEDAM - Pompoenen, ze zijn er in soorten en maten. Vóór Haloween zijn er meer soorten in de winkel dan erna. Niet gangbare soorten worden erna opgeruimd. Vervelend als de sticker verwijderd is, de afgeprijsde prijs niet in het systeem staat en de jonge dame achter de kassa het verschil niet weet tussen een pompoen en een meloen. Let wel, het pompoenseizoen is nu begonnen...

Er een boom over opzetten

SCHIEDAM - Bomen zijn 'hot' in Schiedam. Nu gaan bomen, of de politiek zich er mee bezighoudt of niet, dood. Zo gaat dat. Maar een boom terugplaatsen is een hele bevalling. Gert Struijs nam waar en zet er een boom over op.

Kappen nou met dat gekap

INGEZONDEN BRIEF

Beste redactieleden,

Kunnen jullie de Schiedammer ook inzetten ter voorkoming van de boomkap aan de Westfrankelandsedijk? Misschien dat het helpt. Bijna 100 bomen gaan om ten behoeve van een wandelpad. De reinigende functie van een boom van fijnstof is zo groot dat je eigenlijk geen enkele boom kunt missen.

Voor (parkeer) paal staan

SCHIEDAM - We schreven in juni 2016 en in februari 2017 al dat het 'mobiel parkeren' bij enkele toonaangevende providers voor mobiel  betalen bij de parkeermeters niet werkt. Het werkt nog steeds niet. We namen zojuist een praktijkproef. Je wordt verwezen naar de parkeerpaal voor nadere info, maar daar staat niets op. Op de parkeermeter staat wel, dat je (bij storing) kunt bellen, met een speciaal nummer buiten kantooruren. Maar op dat...

Live CD 'Let's be Gypsies'

SCHIEDAM - Na afloop van het optreden van 'Let's be Gypsies' op de zaterdagavond van Jazzdistillery in Schiedam presenteerde de band vol trots zijn eerste cd. Deze werd enthousiast gekocht en velen lieten de kans niet onbenut om gelijk de handtekeningen van de spelers te bemachtigen.

Mobiele telefoon verplicht!

SCHIEDAM - Om een paspoort of ID aan te vragen moet je een afspraak maken. Om een afspraak te maken heb je een mobiel telefoonnummer nodig. Als je het niet snapt, kun je op digitale cursus. Als je geen telefoon en of internet hebt of wilt hebben, wat dan? Gewoon maar gaan zitten wachten in het Stadskantoor? 

Wat Maashoorn niet vertelt

SCHIEDAM - Sinds kort wordt de Maasboulevard opgesierd met een enorme hoorn, de Maashoorn. Via een speciaal luistergat kun je hier verhalen horen die met water en zee te maken hebben. De mooiste verhalen vind je echter niet in de Maashoorn zelf, maar op het bankje dat er vlakbij staat. Hier komen mensen die ook avonturen beleefd hebben en hier graag zitten om naar de voorbijgaande schepen te kijken.