Bedrijfs nieuws

Hosman wordt cocktailbar

SCHIEDAM - Het ziet ernaar uit dat het markante pand op de hoek van Nieuwe Sluisstraat en Korte Dam, dat nu al jarenlang leeg staat, binnen niet al te lange tijd weer bevolkt zal gaan worden. Naar het verluidt zal er dit voorjaar een cocktailbar openen.

Bios-restaurant De Beren open

SCHIEDAM - Vandaag opent restaurant De Beren in het Euroscoop-complex, de nieuwe megabioscoop op een steenworp afstand van station Schiedam-Centrum. Het restaurant is dagelijks open vanaf 4 uur 's middags.

't Centrum verhuist

SCHIEDAM - Rijwielhandel 't Centrum, op de hoek van de Dorpsstraat en het Noordeinde in Kethel, gaat verhuizen naar het bedrijventerrein Kethelvaart. Op 2 januari gaat de fietsenzaak open op het nieuwe adres: Willem Barentszstraat 31.

Zorgpremies 2018 op rij gezet

ZORG - De premiestijgingen voor de basisverzekeringen blijken mee te vallen. Gemiddeld betalen we volgend jaar bijna € 112 per maand; een stijging van 2%, daar waar er eerder dit jaar nog uitgegaan werd van een gemiddelde stijging van 6%. Dit concludeert onderzoeksbureau MoneyView. DSW was opnieuw de eerste verzekeraar die de premies bekendmaakte. DSW verlaagde de premie met 0,5%. 

Stad Holland de beste

SCHIEDAM - De relatief kleine zorgverzekereraar Stad Holland is in een onderzoek als 'beste zorgverzekeraar' uit de bus gekomen. Ook vorig jaar sleepte de verzekeraar deze vermelding in de wacht. Stad Holland is een in Schiedam gevestigde landelijk werkende verzekeringsmaatschappij en maakt onderdeel uit van DSW.

Wijn proeven bij Hubert Janszen

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Wijnkoperij Cartosio houdt een wijnproeverij op zondag 12 november tussen 14.00 en 17.00 uur. De wijnen op de proeverij zijn voor een groot deel uit Italie - van Piëmont tot Sicilië - en voorts uit Oostenrijk, Duitsland en Spanje. 

Kleding nooit duurder dan 5€

SCHIEDAM - Schiedammers Frits (48) en Sonja (42) van Haren zijn vandaag op de kop af tien weken open met hun winkel in tweedehands kleding aan de Broersveld 121b. De naam 'De Vintage Boutique' klinkt best chic. Je kunt er ook chique kleding kopen, maar net zo gemakkelijk vrijetijdskleding. Met één belangrijke regel: de kleding kost nooit meer dan vijf euro. Goedkoper kan wel, zoals (nieuwe) Cars spijkerbroeken voor 3 euro. Hoe is...

Een patatje kunst mét

SCHIEDAM -  In het pand op de Hoogstraat waar de afgelopen jaren Caiway een winkel had en daarna enkele maanden een dealer van o.m. Caiway het pand vulde (het pand werd gesloten wegens een hennepkwekerij in de kelder van het pand), gaat het binnenkort noch om kabels, noch om plantjes maar om aardappels. Je kunt er dan patat kopen, als 'Art de la Terre' er de deuren opent.

Café Sjiek groter terug

SCHIEDAM - 'Doei Korte Haven, hallo Oude Sluis', schrijft Café Sjiek op zijn website. Na zes maanden verbouwen van het pand aan de Oude Sluis en het naastliggende Zakkendragersgildehuisje, is het cafe restaurant vandaag op de vertrouwde plek, in een ruimer jasje, weer opengegaan.

Zomerse oliebollen

SCHIEDAM - Hoewel het weer momenteel zomerse temperaturen laat zien, is de Schiedamse Gebakkraam van Nico Sterrenberg gisteren, 14 oktober 2017, weer open gegaan. En hoewel het weer je niet gelijk op het idee brengt om oliebollen te gaan eten, is het gisteren en vandaag al lekker druk bij hem geweest.